Auto huren Barcelona

Om je gemakkelijk te kunnen verplaatsen in Spanje is een auto eigenlijk wel het gemakkelijkst. Ook al is het openbaar vervoer goed geregeld, met een auto ben je minder afhankelijk kun je het land beter verkennen. Het eerste wat veel reizigers die aankomen op Vliegveld Barcelona El Prat dan ook doen is het huren van een auto bij één van de vele verhuurbedrijven. In de aankomsthal vindt je balies van deze verhuurbedrijven. Het betreft hier vooral de bekende internationale verhuurbedrijven zoals Europcar, Sixt en Avis.

Op de luchthaven vindt je ook nog een groot aantal lokale autoverhuurbedrijven. Natuurlijk wil je bij aankomst zo snel mogelijk in een auto kunnen vertrekken en het liefst zo goedkoop mogelijk. Maar let wel goed op. Een bekende maatschappij heeft de voorwaarden altijd inzichtelijk, maar dat hoeft niet zo te zijn bij een lokaal bedrijf. Deze lokale autoverhuurbedrijven zijn weliswaar goedkoper, het kan zijn dat je achteraf toch geconfronteerd wordt met kosten die niet duidelijk zijn gecommuniceerd. Om je zo snel mogelijk ‘op weg’  te helpen geven wij je onze drie beste adviezen.

Kies als het kan altijd voor een bekend verhuurbedrijf

We noemden het al, de internationaal bekende bedrijven communiceren beter over hun voorwaarden. Het huurcontract is helder en je weet hierdoor altijd waar je aan toe bent. Daarnaast is de kwaliteit van de geleverde service doorgaans veel hoger en zijn de auto’s zelf ook veel beter. Als je het je kunt veroorloven is het daarom altijd aan te raden om te kiezen voor een bedrijf als Avis, Sixt of Europcar. Omdat zij efficiënt werken hoef je vaak ook minder te lang te wachten en kun je relatief snel met een auto vertrekken.

Wil je goedkoop? Bereid je dan goed voor

Voordelig een auto huren is zeker mogelijk. Maar zoals we al opmerkten is het wel belangrijk dat je niet met de verkeerde in zee gaat. Veel verhuurbedrijven hebben hun zaakjes minder goed op orde en zijn minder duidelijk over hun voorwaarden. Ook kan het zijn dat ze bepaalde dingen vereisen waardoor je uiteindelijk alsnog duur uit bent. Vaak willen ze bijvoorbeeld dat je de auto met een volle tank inlevert. Daardoor ben je vaak toch meer geld kwijt dat je in eerste instantie voorzag.

Het beste is om voor je reis alvast te kijken welke bedrijven er zijn en welke mogelijkheden zij aanbieden. Vaak kun je ook wel recensies vinden van mensen die ervaring hebben met deze bedrijven. Zo weet je al snel waar je goed een auto kunt huren en bij welke bedrijven je maar beter uit de buurt kunt blijven.

Reserveer al voordat je op reis gaat

Je kunt ter plekke een auto huren, maar dan heb je wel te maken met wachttijden. Hierdoor kun je soms veel tijd verspillen die je liever voor leukere dingen had willen gebruiken. Een manier om dit te voorkomen is door thuis al een autoverhuurbedrijf uit te zoeken en hier een auto bij te reserveren. Je omzeilt dan de drukte en je rijdt in no-time met je huurauto richting het centrum van Barcelona.