Ibiza geografie en geschiedenis

Ibiza is een Spaans eiland dat ten oosten van het Spaanse vasteland ligt en tot de Balearen behoort. Sinds 2018 telt het eiland voor het eerst in de geschiedenis meer dan 150.000 inwoners. Naast lokale inwoners heeft het eiland ook een groot percentage buitenlandse mensen die zich er gesetteld hebben. Het typisch zuidelijke klimaat en de mooie natuur heeft ertoe geleid dat BN’ers niet over dit paradijs uitgepraat raken.

Naast het mooie plaatje van witte stranden en blauwe zee kun je op Ibiza ook kliffen, bossen en een heuse berg vinden. Ibiza-stad is naast de bekendste stad ook de hoofdstad van Ibiza.

Hippie en Dance

Ondanks dat het hippietijdperk iets van het verleden lijkt, is de hippiecultuur nog sterk aanwezig op Ibiza. Het fijne klimaat en de rustige houding van de lokale bevolking hebben op het eiland voor een relaxte en vrije sfeer gezorgd. Sinds de jaren zestig is Ibiza daarom een populaire bestemming voor hippies geworden. Tegenwoordig heeft deze zuidelijke charme veel aantrekkingskracht voor een druk nachtleven met dancemuziek op het eiland.

Overdag kun je heerlijk in de zon bakken en ’s avonds gaan de vele bars en clubs open. Vooral onze Engelse buren hebben het eiland helemaal gevonden, er zijn veel Engelse pubs en Britse feestgangers te vinden.

Bereikbaarheid

Aankomsttijden op Vliegveld Ibiza zijn vrijwel de hele dag door. Hetzelfde geldt voor vertrektijden vanaf Ibiza. Airport Ibiza mag dan niet zo groot zijn, in de zomer draait het op volle toeren om alle toeristen van en naar het eiland te brengen. Het meest ideale vervoermiddel op het eiland is de auto. Autohuur op Ibiza is een goede oplossing voor de toerist die wat luxe en comfort zoekt.

Naast het vliegtuig, de auto en de bus is de veerboot ook een optie. Het is een leuk uitje om naar een andere Spaanse stad te varen en daar de boel te verkennen. Denk bijvoorbeeld aan Barcelona, Majorca en Valencia. Kortom, de bereikbaarheid binnen en rondom het eiland is prima voor elkaar.