Op vakantie in Andalusië? Kies voor Malaga Airport

Andalusië staat vooral bekend als de Spaanse regio met de uitgestrekte stranden en steden met een rijke cultuur. Als je dit jaar op vakantie gaat in Andalusië kan je het beste via Malaga Airport aankomen. Dit vliegveld is namelijk de op één na grootste van de regio en heeft een gunstige ligging. Op nog geen 8 kilometer afstand bevindt zich namelijk Malaga stad, een stad die bijna de titel van meest cultuurrijke stad van Spanje had veroverd.

Als je van een beetje geschiedenis en oude architectuur houdt ben je hier aan het goede adres. Malaga is een stad dat in het verleden vele veroveraars gezien heeft. De invloeden van onder andere de Romeinen en Carthagers zijn nog steeds terug te vinden in architectuur en ruïnes van deze charmante stad.

 

Malaga Airport al 100 jaar

Net zoals onze eigen KLM mag Malaga Airport 100 kaarsjes uitblazen. Het is een vliegveld dat al 100 jaar in beweging is en vandaag de dag nog steeds groeit. Ondanks de centrale ligging tot Malaga stad, is dit voor Spaanse begrippen een relatief groot vliegveld. In 10 jaar tijd is het aantal verwerkte reizigers per jaar toegenomen met ruim 7 miljoen.

Deze toename laat ook zien dat het toerisme in de omgeving en in de Costa del Sol aan het bloeien is. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk Andalusië als vakantiebestemming is en komen aan in het gebied via Malaga Airport. De Britten staan op nummer 1 als het gaat om meest geziene buitenlandse nationaliteit op het vliegveld.

 

Rustige vakantie of wat meer avontuur?

Het kan allemaal als je via Malaga Airport de Costa del Sol intrekt. Niet alleen zijn er tal aan prachtige stranden, ook kom je genoeg charmante steden en dorpen tegen waar genoeg te doen is. Voor toeristen is de omgeving van Malaga dan vaak ook een fijne plek om de vakantie door te brengen. Het is geen bolwerk van resorts waar soms niks anders te doen is dan zonnen en zwemmen; de authentieke Spaanse cultuur is levend gehouden.

Je kan genieten van het lokale eten en authentieke dorpen bezoeken waar de mensen altijd gastvrij zijn. En is het je allemaal even te veel? Dan doe je gewoon mee met de siësta.