Goedkope Vliegtickets Barcelona

Voor goedkope vliegtickets Barcelona ben je hier op de goede plek. Wij hebben de voordeligste deals voor jou gemaakt. Het enige dat je dus hoeft te doen, is hier je vliegticket boeken. Natuurlijk verschillen de prijzen weer per aanbieder en per seizoen. In de wintermaanden en het najaar zijn de tickets voordeliger dan in de vakantieperiodes en het zomerseizoen.

In de zomer en de schoolvakanties, zijn de vliegtickets duurder. Dit is bij iedere aanbieder zo. Wil je in de zomermaanden naar Barcelona? Of ben je gebonden aan de schoolvakanties? Dan is er gelukkig toch nog een manier om voordelig te vliegen. Door je vliegtickets zo ver mogelijk van te voren te boeken, kun je profiteren van een vroegboekkorting.

 

Tips voor het boeken van een goedkope vlucht

Naast het vroeg boeken, zijn er nog meer manieren om een goedkope vlucht naar Barcelona te boeken:

  • Let op het tijdstip: het tijdstip waarop de vlucht vertrekt, is van invloed op de prijs. Meestal ben je goedkoper uit als je tickets naar Barcelona koopt, waarbij de vlucht op de doordeweekse dag vertrekt. Vluchten op vrijdag en in het weekend zijn vaak een stuk duurder.
  • Vlieg vanaf een kleiner vliegveld: vliegen vanaf een kleiner vliegveld, zoals Eindhoven, Rotterdam of Maastricht kan ook veel geld schelen. De vluchten die vanaf deze kleinere luchthavens vertrekken, zijn vaak een stuk goedkoper.
  • Vergelijk de prijzen: door de prijzen van de vliegtickets regelmatig te vergelijken, vind je sneller een goedkope vlucht. Als een vlucht lege stoelen blijft houden, wordt deze goedkoper.
  • Boek twee enkele vliegtickets: soms is het voordeliger om twee enkele vliegtickets te boeken. Je vliegt dan misschien niet met dezelfde vliegtuigmaatschappij, maar het kan je wel tientallen euro’s in prijs schelen.

Vanaf Schiphol vertrekken er, het hele jaar door, dagelijks vluchten naar Barcelona Airport. Verder gaan er meerdere keren per week vluchten vanaf Rotterdam,  Eindhoven en Maastricht. Een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland naar Barcelona duurt ongeveer 1,5 uur.

Andere voordelige mogelijkheden

Vooral in het hoogseizoen en de schoolvakanties zijn vliegtickets naar Barcelona erg prijzig. Als je in deze periodes goedkoop wilt vliegen, dan kun je het ook op een andere manier proberen. Zo is het een optie om een vlucht te boeken naar Reus. Dit vliegveld ligt op 150 kilometer afstand van Barcelona. Met de auto ben je, vanaf deze luchthaven, binnen anderhalf uur in Barcelona. Het is ook mogelijk om met de bus naar de stad te reizen. Vanaf Reus Airport is er een rechtstreekse busverbinding naar het grote busstation van Barcelona. De busrit duurt bijna twee uur.

Een andere mogelijkheid is, om naar Airport Girona te vliegen. De afstand tot Barcelona is 94 kilometer. Vanaf het vliegveld gaat er een pendelbus naar de busterminal van Barcelona. De vertrektijden zijn afgestemd op de aankomststijden van de vluchten. De busrit naar het busstation duurt iets langer dan een uur. Je kunt natuurlijk ook een auto huren. Vanaf het vliegveld van Girona rijd je binnen anderhalf uur naar Barcelona.

 

 

Goedkope vliegtickets vanaf België of Duitsland

Je kunt er ook nog voor kiezen om naar Barcelona te vliegen vanaf een buitenlandse luchthaven, zoals de luchthavens Brussel en Brussel Charleroi in België. Woon je niet ver van de Duitse grens? Dan kun je ook voordelig naar Barcelona vliegen vanaf Düsseldorf of Weeze.