Je bekijkt nu Ervaar de ultieme vrijheid met een fly drive vakantie

Ervaar de ultieme vrijheid met een fly drive vakantie

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Vakantie

Als je op zoek bent naar een vakantie die je de vrijheid geeft om zelf te bepalen waar je naartoe gaat en wanneer, is een fly drive vakantie misschien wel iets voor jou. Bij een fly drive vakantie huur je een auto en vlieg je naar je bestemming, waarna je zelf de route en het tempo bepaalt. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over fly drive vakanties, van de voordelen tot de beste reisbestemmingen en handige tips. 

Wat zijn fly drive vakanties? 

Fly drive vakanties zijn reizen waarbij je met het vliegtuig naar je bestemming vliegt en vervolgens een auto huurt om de omgeving te verkennen. Je kunt zelf bepalen hoe lang je op elke locatie blijft en welke bezienswaardigheden je wilt zien. Hierdoor heb je veel vrijheid en kun je je vakantie helemaal op maat maken. 

ultieme vrijheid met een fly drive vakantie

Voordelen van een fly drive vakantie 

Een van de grootste voordelen van een fly drive vakantie is de vrijheid die het biedt. Je hoeft je niet te houden aan vaste tijden of reisroutes, maar kunt zelf bepalen wat je wilt zien en doen. Daarnaast kun je op deze manier makkelijk afgelegen gebieden bereiken die anders misschien moeilijk te bereiken zijn. Je kunt verder zelf bepalen hoeveel tijd je op elke locatie doorbrengt. Als je ergens langer wilt blijven, kan dat zonder dat je rekening hoeft te houden met een strak reisschema. Ook kun je onderweg stoppen waar je wilt en van het uitzicht genieten. Het kan zo in totaal een van je verrassend voordelige vliegvakanties zijn. 

Bestemmingen voor fly drive vakanties 

Er zijn veel bestemmingen die geschikt zijn voor een fly drive vakantie. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet: 

 1. Amerika: Amerika is een populaire bestemming voor fly drive vakanties, vooral vanwege de uitgestrekte landschappen en de vele nationale parken. De Route 66 is bijvoorbeeld een bekende route die je kunt rijden. 
 1. Canada: Canada heeft ook veel te bieden voor fly drive vakanties. De Icefields Parkway in Alberta is een prachtige route door de Rocky Mountains en Banff National Park. 
 1. Spanje: Spanje is een fijne bestemming voor een fly drive vakantie vanwege het aangename klimaat en de vele mooie steden en stranden. De Costa Brava is een bekende kuststreek waar je mooie autoritten kunt maken. 
 1. Portugal: Portugal is ook een populaire bestemming voor fly drive vakanties vanwege de mooie kustlijn en de pittoreske dorpjes. De Algarve is een bekende regio waar je mooie autoroutes kunt rijden. 

 

Tips voor een geslaagde fly drive vakantie 

 • Plan van tevoren goed welke route je wilt rijden en welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. 
 • Reserveer je huurauto van tevoren, vooral in het hoogseizoen kan het lastig zijn om ter plekke nog een auto te vinden. 
 • Houd rekening met de lokale verkeersregels en rij veilig en defensief. Vergeet niet dat je in een vreemd land rijdt waar de verkeersregels anders kunnen zijn dan wat je gewend bent. 
 • Neem voldoende rust en pauzes onderweg, zodat je niet vermoeid achter het stuur zit. 
 • Houd rekening met eventuele tolwegen en parkeerkosten, deze kunnen flink oplopen. 
 • Neem een goede kaart of navigatiesysteem mee en zorg dat je ook offline kaarten hebt gedownload voor het geval je geen internetverbinding hebt. 
 • Informeer bij je verzekeraar of je verzekerd bent voor het rijden in het buitenland en welke dekkingen er gelden. 
 • Zorg dat je de juiste reisdocumenten bij je hebt, zoals je paspoort, rijbewijs en eventueel een internationaal rijbewijs. 

ultieme vrijheid met een fly drive vakantie

Bepaal alles zelf met een fly drive vakantie 

Een fly drive vakantie biedt je de vrijheid om je eigen reisroute te bepalen en op je eigen tempo te reizen. Er zijn veel bestemmingen die geschikt zijn voor een fly drive vakantie, van de uitgestrekte landschappen van Amerika tot de pittoreske dorpjes van Portugal. Het is belangrijk om van tevoren goed te plannen en rekening te houden met lokale verkeersregels en eventuele tolwegen en parkeerkosten. Met de juiste voorbereidingen kan een fly drive vakantie een onvergetelijke ervaring worden.